Goedkopefietsreparaties.nl op locatie.

Ook in 2020 staan we weer met enige regelmaat op buitenmarktlocaties of evenementen, zoals bijvoorbeeld in Schoorl & Camperduin.

( let op, vanwege het Corona Virus kan deze planning worden aangepast )

Wij adviseren, tijdens deze evenementen, de fietsgebruiker over reparaties, vervanging en onderhoud van fietsonderdelen. Wij kunnen een groot assortiment van goede, gebruikte onderdelen leveren en daarnaast ook instructies                                                                                                            geven omtrent de montage of afstelling hiervan.

 

 

 

 

IK WENS U EEN FIJN FIETSJAAR TOE EN VOORAL EEN VEILIG, GEZOND EN COMFORTABEL JAAR !

 

Wil je meer weten ?  Vraag het ons dan !

Wij nemen vooral de TIJD voor KWALITIJD... 

 

FIETS TIPS...

Let op de juiste framehoogte en zadel- en zitpositie !

Er is een groot verschil in dames -en herenzadels, maar ook in de zitpositie voor vrouwen en mannen. 

Vraag er naar, dan kunnen wij u goed adviseren.

 

Dan wordt fietsen weer leuk.

De juiste bandenspanning is zeer belangrijk om te voorkomen dat u snel lek zal rijden. Trouwens met "harde" banden rijdt de fiets veel lichter en wordt bandenslijtage uitgesteld.  Gewoonlijk is het advies, één keer in de veertien dagen je banden even op druk zetten, dat voorkomt veel irritatie en problemen.

WINTERTIPLaat winterbanden monteren of verlaag de bandenspanning voor een betere grip !

 

Dan wordt fietsen weer leuk.

 

 

De ketting is de belangrijkste schakel in de aandrijving van een fiets, dus moet je ook zorgen dat deze goed gespannen blijft.         <  zie tekening

Belangrijk is ook, dat de slijtage van de ketting een puntje van aandacht blijft, want als de ketting slijt, dan wordt deze langer en kan het je tandwielen "opvreten".                  Dus een goede controle van de ketting en op tijd vervangen van de ketting kan enorme hoge kosten voorkomen.

 

Dan wordt fietsen weer leuk.

De remblokjes dienen op een correcte wijze te worden gemonteerd (zie de afbeeldingen)

Om het piepen van de remmen te voorkomen, stelt u de remblokken in de rijrichting iets meer naar de velg toe, waardoor reinigen en remmen harmoniëren. Wat ook kan helpen, is het regelmatig reinigen van de velgen.

 

Dan wordt fietsen weer leuk.